Fantasztikum

A Metropolis Media mindig is elkötelezett volt a fantasztikus irodalom iránt. A kiadó 2004-ben indította újra a legendás, 1972-ben a Móra Kiadó által alapított, majd 1995-ben megszűnt Galaktikát, a legismertebb magyar fantasztikus lapot. A havi kiadvány, ami 1974-ben és 2005-ben is elnyerte az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díját, később pedig a Legjobb Főszerkesztőnek és Legjobb Fordítónak járó elismerést is, immár a 300. lapszámán is túl jár.

A magazinból készült egy csak előfizetők számára elérhető XL változat is,  amiben a normál Galaktika tartalmán túl egy kisregény is található.

Különkiadásként jelenik meg időnként a MetaGalaktika és HiperGalaktika, antológia jelleggel, általában valamilyen konkrét témát körüljárva, vagy egy-egy ország fantasztikus irodalmát bemutatva.

A kiadó a magazinnal együtt megszűnt Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatba is új életet lehelt: a széria 300. kötete 2016 elején került a boltokba. Ugyanebben az évben útjára indítottuk a kezdő írókat felkaroló Galaktika Start Könyveket,  ami a Galaktika Fantasztikus Könyveket  kiegészítő kísérleti projekt.

GFK logó

Kapcsolódó linkek:
Megjelenéseink a fantasztikum kategóriából
Galaktika.hu
Galaktika Facebook oldal
Galaktikabolt.hu