Anna Cima – Tokióban ébredek

Szerző életrajz

Anna Cima (1991) a prágai Károly Egyetem japán
szakán végzett. Első könyve főszereplőjéhez hasonlóan még kamaszként ragadta magával Japán és a japán kultúra, majd mesterszakos tanulmányai alatt kezdte el írni első regényét, a Tokióban ébredeket. Jelenleg Tokióban
él, ahol a második világháború utáni japán irodalmat kutatja. Megjelenése óta a könyv számos cseh irodalmi díjat nyert el: Jiří Orten-díj, Magnesia Litera-díj, Cseh Könyv díj. Japán, német és lengyel nyelvű fordítása készül vagy készült már el. A részben önéletrajzi ihletésű regény több történeti szálat és számos műfajt ötvöz magában. Anna Cima az írás mellett szívesen rajzol: a Tokióban ébredek illusztrációit férjével közösen készítették.

Anna Cima: Tokióban ébredek

Fülszöveg

Amikor a tizenhét éves Jana álma teljesül, és Tokióba utazhat, legszívesebben örökre ottmaradna. Hamarosan rájön, hogy egy ilyen kívánságnak beláthatatlan következményei lehetnek, ugyanis egy varázslatos kör foglyaként a forgalmas Sibuja negyedben találja magát.

Amíg Jana fiatal énje a város utcáit rója, meglepő helyzetekbe keveredik, és a hazafelé vezető utat keresi, a huszonnégy éves Jana japanológiát hallgat Prágában, Tokióba szóló ösztöndíjért küzd, és egy felsőbb éves diákkal együtt törik a fejüket egy japán novella fordításán. A novella szerzője, a sokáig elfeledett Kavasita sokkal nagyobb hatással lesz az eseményekre, mint arra bármelyik Jana számítana…

Olvasmányos és friss, fiatalos lendületű regény az útkeresésről, a valóság összetettségéről és egy valóra vált álom kockázatairól.

Interjú a fordítóval:

LINK: https://galaktika.hu/interju-kollath-anna-laura-a-tokioban-ebredek-cimu-konyv-forditojaval/