Lene Kaaberbøl – A sárkány hívása

Szerző életrajz

Lene Kaaberbøl dán regényíró
Koppenhágában született 1960-ban. Az Aarhus Egyetemen diplomázott angol és dráma szakon, majd középiskolai tanárként is ezt a két tárgyat tanította évekig. Tizenöt évesen publikálta első regényét (a Tina sorozatban), s azóta több mint ötven regényt és mesekönyvet írt. Számos nemzeti és nemzetközi díjat nyert, és több mint harminc nyelvre fordították le a munkáit. A W.I.T.C.H. sorozatért 2001-ben elnyerte az Év Legjobb Disney Regénye Díjat. Az Igazlátó sorozat első kötetét a dán kulturális miniszter a
2000-es év legjobb gyerekkönyvének nevezte, 2001-ben pedig a dán Gyldendal gyermek könyvklub a hónap könyvének választotta.

Lene Kaaberbøl: A sárkány hívása

Fülszöveg

A sárkány hívása lebilincselő fantasy, melynek főhőse, Dina különleges képességet örökölt az anyukájától: ha valakinek belenéz a szemébe, látja az illető összes bűnét, szégyenét. De Dina számára ez a képesség nem áldás, hanem átok. Hiszen ki merne barátságot kötni egy ilyen lánnyal?

Amikor Dunark fejedelmét, az uralkodó menyét és gyermeküket is megöli valaki, Dina anyját hívják el a kastélyba, hogy segítségével megtalálják a gyilkost. A gyanúsított a trón egyetlen örököse. Ám mivel Dina anyja ártatlannak látja őt, és nem hajlandó képességét rossz ügyért használni, tömlöcbe vetik. Dinára hárul a feladat, hogy megtalálja a valódi gyilkost, mielőtt a sárkányok elé vetnék fogságba került édesanyját.

Lene Kaaberbøl több mint húsz nyelvre lefordított regényéből 2015-ben nagy sikerű film is készült.

Ajánló a Skandináv háztól: