Raquel Martínez-Gómez – Az unikornis árnya

Szerző életrajz

Raquel Martínez-Gómez 1973-ban született a spanyolországi Albacetében. Tanulmányait a Sussexi Egyetemen végezte, és a madridi Complutense Egyetemen nemzetközi kapcsolatokból doktorált.Első, nagyobb elismerést kapott műve 2002-benjelent meg, a Del color de la lava.

Egy ideig Mexikóban élt, ennek hatása írásaiban is érezhető. Jelenleg Uruguayban él.

2010-ben Az unikornis árnya című regénye elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Fülszöveg

Claudia, az argentin lány az emlékei elől menekül Madridba, ahol egy bárban kezd el dolgozni. De az emlékek utat törnek, újra és újra feltárul Misones tartomány, Posadas, Buenos Aires varázslatos világa. A varázslat mögött azonban mindig felsejlik az emberi bánat, az emigráns lét melankóliája, az álarcok alatt a valódi ember… vagy egy újabb álarc. A festék mindig lekopik, és megmutatja az alatta lévő rétegeket.

Az emlékezés mesés világa mindig összeolvad az egyes régi és új városok ízével, illatával, az évszakok váltakozása az emberi hangulatokéval, és a könyv végén fény derül a titokzatos unikornis kilétére is, amit csak kevesen láthatnak meg…

Az Unikornis árnya

Író életrajz

Raquel Martínez-Gómez 1973-ban született a spanyolországi Albacetében. Tanulmányait a Sussexi Egyetemenvégezte, és a madridi Complutense Egyetemen nemzetközi kapcsolatokból doktorált.Első, nagyobb elismerést kapott műve 2002-benjelent meg, a Del color de la lava.

Egy ideig Mexikóban élt, ennek hatása írásaiban isérezhető. Jelenleg Uruguayban él.

2010-ben Az unikornis árnya című regénye elnyerteaz Európai Unió Irodalmi Díját.