Jodi taylor: Nem semmi lány

Szerző életrajz

Jodi Taylor angol írónő, aki életének első évtizedeiben prózai foglalkozásokat űzött, és csak álmodozott az irodalmi karrierről. Bár már iskolásként versíró versenyre nevezték, később úgy tűnt, más sorsot szán neki az élet. Leghosszabb ideig könyvtárosként dolgozott Yorkshire-ban. Aztán Törökországba költözött, és végre írni kezdett. Első regényébe, Egyik átkozott dolog a másik után, maga fektetett némi pénzt, és e-könyvben kiadta. Miután a könyv tízezer példányban fogyott, és remek kritikákat kapott, az Accent Press Kiadó szerződést kötött vele további három kötetre, amelyet újabb 8 kötet követett. A St. Mary-krónikák, melyek egyedülálló módon vegyítik a történelem szeretetét és az angol humort az időutazásos SF-történetekkel, nemzetközi bestsellerek lettek. Amikor nem éppen kedvenc regényfolyamán dolgozik, romantikus történeteket ír, mint például a Nem semmi lány, amely a kétkötetes sorozat második része, az első, a Semmi lány 2019-ben jelent meg magyarul. 2017-ben egy új, szó szerint véresen komoly sorozatba kezdett White Silence című regényével, melynek hősnője hátborzongató kapcsolatba kerül a túlvilággal. Továbbá 2019-ben elkezdett dolgozni a St. Mary-sorozatból megismert Időrendőrség külön történetével is.

Nem semmi lány

Fülszöveg

A semmi lány felnőtt…

A Frogmorton farmon a megszokott módon zajlik az élet – ami azt jelenti, hogy az események rég túllépték a „különc” szintet, és most nyílegyenesen vágtáznak a „teljesen bizarr” felé.

Jenny ismét azért küzd, hogy a Russell Checklanddel kötött házassága viharos tengerén hánykolódva valahogy a felszínen maradjon. De szerencsére nincs egyedül, mert ott vannak neki a patagóniai rohamcsirkék; Jack, a szomorú szamár; és Mrs. Crisp titokzatos barátja.

Tehát semmi újdonság… leszámítva egy titokzatos alakot, aki újra és újra felbukkan a ház körül, és akire Jenny azt mondaná, hogy nem más, mint az unokatestvére, a gonosz Christopher, ha nem tudná, hogy ez lehetetlen. Akkor látta utoljára a férfit, amikor Russell kihajította a házból, és nem lehet olyan ostoba, hogy visszatérjen, és újra megpróbálkozzon valamivel… vagy igen?

Ajánló