Metropolis Media – több mint fantasztikum

Kiadónkat, a Metropolis Mediát sokan a Galaktikával, és rajta keresztül a fantasztikummal azonosítják. Pedig már hosszú évek óta sok más témában is adunk ki könyveket. Ráadásul az idén nagyobb fordulatra kapcsoltunk a tudományos, illetve a szórakoztató, mainstream kötetek terén. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje néhány változásnak.

Az 1972-ben indult Galaktika generációk számára egyet jelent a fantasztikummal. A magazint már több mint tíz éve mi adjuk ki, számos extra változatával együtt, a Galaktika XL-től kezdve a MetaGalaktikán át a HiperGalaktikáig. A kényszerű szünet után a legendás Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatot is mi vittük tovább, és idén útjára indítottuk a kezdő írókat bemutató Galaktika Start Könyveket. Még a webáruházunkat is Galaktika boltnak hívják és az összes emailcímünk is galaktika.hu-ra végződik. Ezért aztán tényleg nem meglepő, ha számos rajongó fejében kizárólag sci-fi (és fantasy) kiadóként élünk. Olyannyira, hogy sokan nem is tudják, a háttérben dolgozó kiadó nem a Galaktika, hanem a Metropolis Media.

Pedig az elmúlt években kipróbáltuk magunkat több zsánerben is: megjelentettünk irodalmi Nobel-díjas regényeket, krimiket és humoros köteteket is. És 2016-tól kezdve még több olyan könyvvel fogunk jelentkezni, amelyek nem Galaktika márkanév alatt kerülnek a boltokba.

Például az idén belevágtunk az Univerzum Könyvek sorozatba, ami a tudományos ismeretterjesztésről szól. Két kötetünk már meg is jelent ebben a szériában.

Egyúttal jelentősen bővítjük a Metropolis Könyvek sorozatban megjelenő kiadványaink számát, elsősorban olyan érdekes vagy éppen szórakoztató könyvekkel, amely méltán tarthatnak számot a széles közönség érdeklődésére. Négy kötet már kapható is, mégpedig az Ulpius Baráti Kör ajánlásával: akad köztük krimi, a világpolitika aktualitásait bemutató tényfeltáró könyv, és olyan regény is, ami a művészet, a szerelem és a vallási fanatizmus találkozását dolgozza fel. Közös bennük, hogy az eredeti kötetek mind nagy sikert arattak a hazájukban, vagy akár több országban is. És ezeket a könyveket számos újabb fogja követni még ebben az évben.

Annak érdekében, hogy a fantasztikum mellett jól tudjuk kommunikálni az irodalom, tudomány és szórakozás területén megjelenő kiadványainkat is, útjára indítottuk új, metropolismedia.hu címen elérhető honlapunkat, és a kiadó új Facebook oldalát. Ezeken a felületeken az érdeklődők az összes megjelenésünkről haladéktalanul és első kézből értesülhetnek a jövőben.

Tartson velünk továbbra is, fedezzük fel együtt a minket körülvevő világot és a határtalan emberi fantáziát!