Pavla Horáková: A valószerűtlenség elmélete

Szerző életrajz

A valószerűtlenség elmélete Pavla Horáková (1974) író, publicista, műfordító és rádiós szerkesztő. Írt egy ifj úsági detektívregény-trilógiát, kétszer nyert díjat műfordítóként. Jiří Kamennel együtt 2014 és 2018 között összeállítottak egy rádiós sorozatot az első világháborúban részt vevő személyek naplóiból, visszaemlékezéseiből és levelezéseiből, ezeket később kiadvánnyá rendezték. A valószerűtlenség elmélete az első, felnőtt közönségnek szóló regénye, mely próza kategóriában elnyerte a Magnesia Litera díjat, és hamar bestseller lett.

A valószerűtlenség elmélete

Fülszöveg

A regény elbeszélője, Ada az Interdiszciplináris Antropológiai Intézet fiatal kutatója, modern értelmiségi nő, aki igyekszik megtalálni az egyensúlyt karrier és magánélet között. Mindkét területen szerzett tapasztalatai érthetővé teszik szarkazmusát és egyéni humorát. Ada érdeklődését felkelti egy kolléganője eltűnt fiának ügye, melynek véletlenszerű morzsáiban összefüggéseket és törvényszerűségeket vél felfedezni. Rájön, hogy a világ egyes dolgaihoz hiába közelítünk pusztán értelemmel, annál bonyolultabb logika rejlik a mélyebb rétegekben. Korábbi élete kereteiből kilépve elindul a titokzatos fiú nyomában, időnként a valóság szintjén is felülemelkedve…

Pavla Horáková könyve eredeti, üde és vicces olvasmány, mely a végére fantasztikumba hajló fordulatot vesz. A regény elnyerte a Magnesia Litera díjat, és Csehországban hamar bestseller lett.

Ajánló